: My heart is thumping :

::: Premium Beautiful corset adalah 70% untuk Kesihatan; 30% untuk Kecantikan :::

MAKLUMAN PENTING!!!

B4 CONFIRM & mintak PROCEED, sila pastikan anda SERIOUS nak beli & READY buat pembayaran ok? Tq for your cooperation guys! :) *tp klu nak tny ape2 info boleh je...sharing is caring kan..hehe ^_~

Let's calculate your BMI

Weight (in Kilos) Height (in Centimeters)

BMI

Less than 18.5 : Underweight
18.5 - 24.9 : Normal
25 - 30 : Overweight
30 & above : Obesity

Tuesday, February 22, 2011

Ape tu FIR eh???



Bismillahirrahmanirrahim

Salam 1 Malaysia semua,
Hurm lama benor ler saya tak update pasal PB kan? *ampun ya... :p
Asal sebut je Premium Beautiful corset mesti korang tahu yang Premium Beautiful ni adalah Pakaian Dalam Pembentukan Badan Ber FIR. Hurm, apa le benda FIR ni eh?
Haa ni la saya nak share dengan korang. Jom sama2 baca info bawah ni. *credit to my business partner, Kak Mai. TQ for sharing! =)
----------------------------------------------

FIR is a short form for
FAR INFRARED RAYS....
AND apa pulak far infrared rays tu kan??


FIR adalah :
** sinar gelombang elektromagnet**
**mampunyai jarak gelombang antara 3-1000 ┬Ám
**sinar yang paling selamat dan berguna untuk kehidupan**

FIR diperolehi daripada :
**cahaya matahari**
**pakaian pembentukan badan**
**alat elektronik,cth : remote control,handphone,computer...**
**peralatan perubatan, cth : mesin urut,fisioterapi,sauna....**

bagaimana penyediaan fabrik ber-FIR...??
**platinum sebagai bahan asas**
**dicampur dengan 40 jenis serbuk batu galian**
**disuntik ke dalam fabrik**
**hasilkan gelombang tenaga bila bersentuhan dengan kulit**
**gelombang itu dikenali sbg Far Infrared Rays**

macamana pulak FIR ni berfungsi dengan PB??
**FIR menembusi kulit**
**tindakbalas resonans ke atas molekul air**
**molekul bergetar lebih kuat**
**lebih banyak tenaga digunakan**
**lebih haba dihasilkan**
**salur darah mengembang**
**perjalanan darah lebih lancar**
**penghantaran nutrien dan pembuangan toksin**
**sel badan lebih aktif**
**jadi..badan akan jadi lebih sihat dan fresh...**
Funtion utama Premium Beautiful Corset....!!!


bersihkan darah...???!!!
- pemejalan & kekenyalan kulit kita
- pemejalan salur nadi
- pemulihan penyakit darah tinggi
- memelihara daripada penyakit jantung
- cegah cancer

Bagaimana FIR mencegah cancer..??
- FIR memecahkan lemak,darah beku & susu beku
- fabrik akwatek & akwadyne menarik keluar lemak,susu,toksik dan peluh
- FIR menghasilkan suhu yang tidak sesuai untuk perumah cancer

Bagaimana FIR membantu kurangkan berat badan...??
- memecahkan lemak dan melancarkan peredaran darah
- proses toning yang mana bila skin dah kendur akibat lemak sudah pecah,dengan pemakaian corset yang melekap di badan...memejalkan balik skin kita...
-meningkatkan metabolisme rate....

Bagaimana FIR membantu tingkatkan kesuburan wanita...???
- melancarkan saluran dalam rahim
- menguatkan kedudukan rahim
---------------------------------

Interesting kan?? Ramai yang dah cuba & merasai sejauh mana keberkesanan magic corset ni termasuklah saya yang tersangatlah sayang pada Premium Beautiful corset ni!!!^^ Even harga agak mahal sehingga mencecah 4 angka, tapi pembelian PB ni adalah satu pelaburan yang sangat2 bagus! Syukur Alhamdulillah (^___~)

: Premium Beautiful price :
RM1972 (size kecil) : [Normal price RM2400]
RM2168 (size besar) : [Normal price RM2600]
And sekarang ni ada special offer yang mana ada rebate jugak taw! *korang boleh jimat sehingga RM600++
Payment method : cash/credit card/0% credit card/RHB Easy Installment

Untuk maklumat lanjut/sebarang pertanyaan jangan malu2 buzz me:
Muniza
016-2165584
muniza.badarun@gmail.com
Best Regards,

Wednesday, February 16, 2011

My Favourite Yellow Man Character

Salam 1 Malaysia,

Cer korang tengok video atas ni. Comel kan yellow man tu? Hahaha kelakar sebab macam2 character ada! :D Saya nonton video ni berulang kali kot! Actually apa2 je iklan DiGi kat TV memang kelakar. Sebab comel giler yellow man DiGi tu! Muahahaha!!! *Opps ketawa sorang2.... :p

Kalau dalam video ni saya suka yellow man character yang tunggu bas tu. Kelakar! Konon tunggu bas lama nau la kan sampai tertidur2. Pastu sedar2 bas dah terlepas. Dia loncat keluar dari pondok tu pastu tengok kiri kanan & bermula la adegan berlari & kejar mengejar bas. At last berjaya jugak....tapi bukan naik bas, cuma berjaya bertenggek kat belakang bas jer. Jadi la dari tak dapat naik kan. Hehe...:p
So bermulalah perjalanan pulang ke rumah. *Lawak benor! :p
 Boleh tak kalau saya nak suka yellow man character more than two (2)? Saya suka yang angel tu. Yang ni:
Comel gilerrr! Gelagat dia tu yang buat saya geli hati. Bila tang menari tu hahaha comel + kelakar habis! :D
Tengok ni pulak. Alololo...Comel kan? Hehehe...:p
Actually semua yellow man ni ada character masing. Tapi yang paling mencuit hati saya tuk ketawa sampai geli2 pankreas adalah yang tunggu bas & yang angel tu! ;)

Yang sebenarnya2nya kan ada benda yang paling comel yang saya macam teringin gile kot nak dapat. Huhu!
Rolly Polly
Alahai comel giler la rolly polly ni. Yang buat dia comel sebab menyengih sampai ke telinga tu. Huhuhu i loike!^^

First time kot saya join blog contest. Bukan sebab nak hadiah2 tu sangat (*tapi kalau dapat alangkah gumbiranya saya!!!! Opps pecah rahsia! :D), tapi dalam masa yang sama sebab nak tolong yellow man dari keep on arguing yang mana antara mereka paling fofular aka femes. Hurm, antara yang tunggu bas & angel ni mana satu menjadi idaman kalbu eh...Haa, saya vote yang angel tu lah! Yer2 yang ada kepak2 tu. Hehe! At least saya dah membantu salah sorang yellow man dapat undian kan. Selebihnya bergantung pada blogger lain. Pastu nanti kita just wait & see yang mana sebenarnya paling popular. Kan kan? *Saya ikhlas vote ni taw! Sebab saya sangat suuukeeerrr! (^___~)


**The 5 most creative posts stand to win:
3x Yellow Man umbrella
2x Rolly Polly

Ape salahnya saya cuba nasib kan. Even contest ni berkahir pada 11.59PM on 19 February tapi alarr hantar je la. Huhuhu! :p


Warm Regards,

Thursday, February 10, 2011

Jana pendapatan sambil berfacebook & bertwitter

Bismillahirrahmanirrahim

Salam 1 Malaysia semua,

Title: Jana pendapatan sambil berfacebook & bertwitter

Siapa taknak duit? Siapa tak suka duit? Tipu kalau korang kata taknak & tak suka duit! Ehh zaman sekarang ni segala benda perlukan duit taw! Korang nak tak duit lebih atau dengan kata lain pendapatan lebih (extra income) yang tanpa memerlukan korang keluarkan modal, tanpa jual barang, etc? *tanpa keluar modal? tanpa jual barang? macam mana tu?

Haa tanpa keluar modal ni maksudnya korang just guna internet yang mana sambil2 korang ber"facebook" & ber"twitter". Tak kira la korang ni bekerja or berstatus pelajar or suri rumah sepenuh masa or masih tanam anggur. Opps! :p *Senang gile kan? *tapi kalau yang guna internet kat cyber cafe tu macam mana? haa yang tu kena bayar la ikut berapa lama korang guna...hiks! :p

Korang nampak tak kat BLOG SAYA yang belah kanan ada ni:
Haa yang ni la. Churp Churp. Comel kan? hehehe...;)

Macam mana cara nak register Churp Churp ni?
  1.  Pegi atau click ke http://www.churpchurp.com/MunizaBadarun/share/churpchurp-invite
  2. Nanti dia akan terpampang macam ni
3. Pastu korang register la. Isi semua maklumat yang dikehendaki. Sila letak Payee Name, Address, IC Number, & Contact Number yang sah hokey! Sebab benda ni semua akan digunakan untuk mereka send cheque pada korang. So jangan la pepandai letak nama samaran ke hape. Rugi je duit tu nanti korang tak boleh cash out.
4. Pastu ikut je arahan seterusnya.
Kalau dia mintak referral name, korang letak la MunizaBadarun (twitter) / Puteri Muniza (facebook)
5. Dah settle semua nanti, korang pegi kat Dashboard
Pastu nampak ni
6. Churp Churp akan bagi campaign untuk korang share. Macam mana nak share? Korang nampak gambar atas ni ada Share This kan?
7. Nanti dia akan bagi message. Kalau korang nak tukar ikut message sendiri pun boleh.
8. Pastu share link yang dia kasi melalui 6 cara macam bawah ni
9. Nanti bila sesiapa click kat link korang tu korang dapat la duit. Seperti RM0.20 per unique click. *gituew! 
10. Macam mana nak tahu duit dah boleh cash out ke tidak? Haa nanti korang boleh tengok kat sini. Dah cukup RM100.00 boleh la korang cash out. Macam saya fuhh lagi RM83.10 nak cash out. ^^

Mudah kan? Assignment yang sangat simple. Share your personal link to be rewarded!!!! Pepandai la edit message tu nak kasi orang tertarik untuk click link korang. Good luck kawan2! Hoho :D

*Meanwhile, sila baca General Guide ye. Supaya korang tak tersasar dari landasan sebenar. *Ehh apekah? erkk... :p


Sekian,